Spåra körsträckorna automatiskt
Kom igång
27 september 2021 - 2 min läsning

Vår Guide Till Milersättning Och Bilersättning

Välkommen till vår guide över milersättning, bilersättning och relaterade avdrag i Sverige. Här hittar du en samling artiklar som hjälper dig att navigera de lagar och regler som finns gällande allt från att återbetala anställda för användningen av egen bil till att göra skatteavdrag som egenanställd.

Att känna till reglerna och kraven på körjournaler är viktigt då det kan innebära skillnaden mellan att behöva betala skatt och inte behöva betala skatt.

Om du har frågor som:

  • Skattas milersättning och bilersättning som inkomst?
  • Finns det krav gällande bevis på hur långt jag kört?
  • Vilka är de aktuella standardbeloppen för milersättning?
  • Måste jag kunna bevisa att jag inte använder firmabilen privat?
  • Vem avgör standardbeloppen?
  • Hur håller jag bäst koll på hur långt jag kört?
  • Måste jag betala ut ersättning till mina anställda?

…då ger vi dig snabba svar samtidigt som vi inkluderar viktiga detaljer.

Om du är arbetsgivare föreslår vi att du börjar med vår guide för arbetsgivare. Vi har en liknande guide för egenanställda och en annan för anställda.

Se menyn för en överblick över våra artiklar. Vi hoppas att du hittar det du söker! Om inte får du gärna höra av dig till oss och berätta vad vi missat.

Finns inte i Sverige? Kolla in våra andra guider här:

Så här automatiserar du körjournalen

Att fylla i körjournalen manuellt kan vara ett långtråkigt jobb – se hur du kan automatisera spårandet av dina körsträckor för att få ersättning eller avdrag.

Detta material har sammanställts i informationssyfte och ska inte ses eller förlitas på som juridisk rådgivning, skatterådgivning eller revisorråd. Om du har juridiska frågor eller skattefrågor gällande innehållet eller relaterade frågor bör du konsultera en jurist, skatterådgivare eller revisor.