Hur man automatiserar sin körjournal

Det har aldrig varit lättare att föra körjournal. Spåra din körning automatiskt och skapa och dela snabbt din körjournal för få körersättning eller avdrag.

4,6 / 5
70 000+ apprecensioner och -betyg
Hur det funkar

Hur man spårar körningen automatiskt

Enkelt spårande av körning

Använd loggningsappen Driversnote för att spåra körningen automatiskt – appen behöver inte ens öppnas. Vi loggar all information som behövs och räknar ut din ersättning åt dig. Du kan alltid lägga till eller redigera resor i efterhand.

Läs mer Registrera dig

Smart kategorisering av dina resor

Tjänsteresa eller Privat?

Följ Skatteverkets regler genom att logga dina resor i rätt kategori. Granska och klassificera dina resor som Tjänsteresa eller Privat i den enkla översikten. Lägg till dina arbetstimmar i appen så kan vi till och med klassificera dina resor automatiskt.

Läs mer Registrera dig

Dela din körjournal med din arbetsgivare eller Skatteverket

Uppfyll skattereglerna med några knapptryckningar

Din elektroniska körjournal är redo att skickas in med några knapptryckningar. Skapa körrapporter när du är på språng, spara dem som PDF eller Excel och skicka in dem direkt via appen. Dina loggar finns alltid tillgängliga i molnet.

Läs mer Registrera dig

Vanliga frågor

Din körjournal måste innehålla specifika uppgifter för varje tjänsteresa. Notera körd sträcka, tid, destination och syfte för varje resa. Slutligen, glöm inte att logga fordonets mätarinställning i början och slutet av året. Även om du kan föra din körjournal med penna och papper, kan du spara rejält med tid genom att använda en app som automatiserar processen åt dig.

Räkna enkelt ut din körersättning genom att multiplicera dina körda mil med innevarande års standardersättning eller den avtalade ersättningen. Om du t.ex. har kört 650 mil i tjänsten det här året och använder Skatteverkets bilersättning (18,50 kr för 2022), blir beräkningen följande:

650 mil x 18,50 kr = 12 025 kr i ersättning.

Om du kör bil i tjänsten rekommenderar vi starkt att du loggar din körning! Då kan du dra av för dina tjänsteresor på deklarationen, vilket är utformat för att hjälpa dig med utgifterna som följer med att äga och köra ditt fordon i affärssyften. Om du kör mycket i jobbet kommer du att göra stora ekonomiska besparingar för året. Se till att ha en körjournal som innehåller alla uppgifter som Skatteverket kräver för att du ska kunna göra avdrag för körersättning.

KOM IGÅNG UTAN KOSTNAD

Missa aldrig en resa

Vi hjälper dig, och det är enkelt att komma igång och ännu lättare att fortsätta.

Spåra resor automatiskt
Kategorisera enkelt resor
Få regelrätta körrapporter
Inget kreditkort krävs. Kom igång gratis.
4,6 / 5
70 000+ apprecensioner och -betyg