Spåra körsträckorna automatiskt
Kom igång
Skatteverket Milersättning 2023
1 augusti 2023 - 2 min läsning

Skatteverket Milersättning 2023

Se den officiella milersättningen för 2023 nedan och information om hur du kan använda den för din ersättning. Skatteverket meddelar milersättning varje år som används för att beräkna avdrag för affärsrelaterad körning med din personliga bil.

Den officiella milersättningen för 2023

Skatteverket har meddelat att milersättningen för 2023 är 25 kronor per mil; 2,5 kronor per kilometer.

Milersättningen för 2023 är den du behöver använda för att beräkna din arbetsgivares återbetalning av skatteavdrag från januari 2023 för din företagsrelaterade körning.

Driversnote

Sätt körjournalen på autopilot

Används av miljoner förare världen över

Automatisera körjournalen Automatisera körjournalen

Få milersättning från din arbetsgivare

Som anställd är det troligt att din arbetsgivare kommer att ersätta dina kostnader för arbetsrelaterade resor. Medan arbetsgivare rekommenderas att använda den officiella milersättningen är det inte obligatoriskt och de kan välja att ersätta dig med ett annat belopp än milersättningen för 2023 under hela året. Om du inte får ersättning för dina kostnader från din arbetsplats kommer du att kunna få skatteavdrag för dina arbetsrelaterade resor baserat på milersättningen.

Observera att om du får ersättning med mer än 25 per mil måste du betala inkomstskatt på överskottet.

Begära milersättning från skatteverket

Om du är egenföretagare eller din arbetsgivare inte ersätter dig för dina arbetsmil, kommer du att kunna dra av dina kostnader för 2023 att arbetsrelaterade resor i deklarationen. Kom ihåg att hålla reda på alla dina körsträckor i en loggbok och multiplicera sedan helt enkelt årets milersättning (2,5 kronor per kilometer) med antalet kilometer för arbetsrelaterade resor med ditt fordon.

Håll koll på dina arbetsrelaterade resor

Du kan använda en papperslogg eller ett kalkylblad för att hålla koll på din milersättning. Om du kör ofta kan det ta lite tid att skriva ner dina reseuppgifter varje dag. I detta fall kan en app som spårar milersättning vara lösningen just för dig. Driversnote erbjuder gratis automatisk milspårning - man behöver inte ens öppna appen. Med hjälp av appen tar du bort uppgiften att organisera och uppdatera loggböcker för hand - Driversnote kommer att behålla informationen för dig och din fylld logg kommer att vara bara några klick bort när som helst.

Så här automatiserar du körjournalen

Att fylla i körjournalen manuellt kan vara ett långtråkigt jobb – se hur du kan automatisera spårandet av dina körsträckor för att få ersättning eller avdrag.
Senaste artiklar
Automatisera körjournalen
Spåra och rapportera enkelt din milersättning. Spara tid och energi med Driversnote.
Kom igång